Matematik

nulreglen

10. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hej, nogen der lige vil rette denne opgave. Den skal regnes med nulreglen: 3x^2 - 6x = 0

x(3x-6) = 0

3x-6 = 0


- rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

x(3x-6) = 0

Så er x=0 v x=3x-6=0 <=> 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Ja, men du mangler løsningen x=0.

Og så ville jeg reducere det udtryk du har fået, så du får x=2

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Hedder den ikke "Lisa-reglen" ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2008 af bboblzs (Slettet)

#1 Pas på med at bruge ensbetydende tegn. Du skal være sikker på, at det der står på begge sider er det samme, og at du ikke bruger det i tilfælde, hvor du blot kunne have anvendt = tegnet.

Jeg ville skrive din sidste linje således:

x=0 v 3x-6=0 <=> x=0 v x=2

Svar #5
12. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

undskykd, men hvordan er det så lige man skal 'skrive det op?'


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.