Matematik
Potensfunktion
16. juni 2004 af
SalmanR (Slettet)
Lidt hjælp til denne behøves:
Bestem f(x)=X^a så der gælder f(3x)=4*f(x)
Bestem f(x)=X^a så der gælder f(3x)=4*f(x)
Svar #1
16. juni 2004 af P3X-018 (Slettet)
Du kan prøve at opstille ligningen
f(3x) = 4f(x), hvor du vælger en tilfældig x-værdi, da vi går udfra at funktionen er kontinuert i hele x = R, så løs ligningen
(3x)^a = 4 x^a
hvor du indsætter en tilfældig x-værdi. Håber ikke jeg tager fejl.
f(3x) = 4f(x), hvor du vælger en tilfældig x-værdi, da vi går udfra at funktionen er kontinuert i hele x = R, så løs ligningen
(3x)^a = 4 x^a
hvor du indsætter en tilfældig x-værdi. Håber ikke jeg tager fejl.
Svar #2
16. juni 2004 af SalmanR (Slettet)
Forstår jeg ikke rigtigt, har resultatet og så duer den løsning vist ikke. Ellers går jeg forkert frem derfra, er også en meget stor mulighed:)
resultatet er f(x)=x^-1,262 by the way
resultatet er f(x)=x^-1,262 by the way
Svar #3
16. juni 2004 af P3X-018 (Slettet)
Hehe dit resultat vil se mere rigtig ud hvis du vender fortegnet ;). Altså
f(x) = x^1.262
Så skulle den gerne være rigtig.
f(x) = x^1.262
Så skulle den gerne være rigtig.
Skriv et svar til: Potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
