Matematik

HASTER !

11. januar 2008 af sone babai (Slettet)
kan ikk finde ud af ligningen :
8x-40=20x-4

Nogen der kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2008 af mathon

du samler x'erne på den ene side og tallene på den modsatte o reducerer.
divider igennem med koefficienten til x

Svar #2
11. januar 2008 af sone babai (Slettet)

forstår det ikk helt ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2008 af mathon

8x-40 = 20x-4

1) du trækker 8x fra på begge sider
8x-40-8x = 20x-4-8x
8x-8x-40 = 20x-8x-4
0-40 = 12x-4


2) du lægger 4 til på begge sider
0-40+4 = 12x-4+4
-36 = 12x

3) du dividerer med 12 på begge sider
-36/12 = 12x/12
-3 = x eller

x = -3

Svar #4
11. januar 2008 af sone babai (Slettet)

tusind tak .

Skriv et svar til: HASTER !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.