Matematik

differentialkvotienter

11. januar 2008 af Louise_C (Slettet)
Opgaven:
f(x) 0.5x^0.5*(-2x+7)

Hvordan differentiere jeg denne her? Jeg har fået at vide at man skal gange parentesen ud. Svaret giver -1/4, men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe.
Hvad er f'(x)0.5x^0.5 (-Behøver jeg at gange den ud?)?

Er der nogen der kan forklare problemet? Jeg vil meget gerne have styr på det.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2008 af mathon

f(x) 0.5x^0.5*(-2x+7) = 0.5x^0.5(-2x) + 0.5x^0.5*7 =

-x^(0,5+1) + 3,5x^0,5 =

-x^1,5 + 3,5x^0,5

Svar #2
11. januar 2008 af Louise_C (Slettet)

Hvorfor -x^(0,5+1) og ikke bare -x^0,5 ?

De to sidste ligninger, skal jeg bare finde f'(x) på dem?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2008 af mathon

x^0,5*x = x^0,5*x^1 = x^(0,5+1) = x^1,5

Svar #4
11. januar 2008 af Louise_C (Slettet)

Jeg forstår det ikke..

Jeg kan ikke se hvordan du kan gå fra 0.5x^0.5 til x^0,5*x ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2008 af mathon

f'(x) = -1,5*x^(1,5-1) + 3,5*0,5*x^(0,5-1)

f'(x) = -1,5*x^0,5 + 1,75*x^(-0,5)

Svar #6
11. januar 2008 af Louise_C (Slettet)

Har siddet og regnet på det nu, men synes det hele bliver rodet. Kan du ikke forklare det i ord? Tror at det vil gøre det letter for mig at forstå..

Svar #7
11. januar 2008 af Louise_C (Slettet)

Er f'(x)= 1/2sqrtx og 1,75/2sqrtx ?

Svar #8
11. januar 2008 af Louise_C (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe?..

Skriv et svar til: differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.