Matematik
find vinkler
12. januar 2008 af
seriøs (Slettet)
hvordan skal jeg beregne de ukendte vinkler og sidelængde a.
Vi kender: C= 90º, b=3 og c= 8
Sidelængden har jeg brugt a^2+b^2=c^2
men hvordan regner jeg mig frem til vinklerne?
Vi kender: C= 90º, b=3 og c= 8
Sidelængden har jeg brugt a^2+b^2=c^2
men hvordan regner jeg mig frem til vinklerne?
Svar #1
12. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Sin/cos-relation for retvinklede trekanter kan anvendes. Fx. har du sin(B) = b/c (jeg får ud fra, at b er den katete, der er modstående B, mens c er hypotenusen).
Skriv et svar til: find vinkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
