Matematik
Stamfunk. graf og tangent !
23. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Kan ikke finde ud af følgende opgave fra eksamensættet 2001-8-5 (uden hjælpemid.)
Det drejer sig om opg f):
En funktion f er givet ved
f(x)=-(1/2)x+(5/2) og en linje m er givet ved y=2x+1
Bestem til f den stamfunk. hvis graf har linjen m som tangent...
Håber at I kan forklare mig hvordan jeg skal gøre :)
Det drejer sig om opg f):
En funktion f er givet ved
f(x)=-(1/2)x+(5/2) og en linje m er givet ved y=2x+1
Bestem til f den stamfunk. hvis graf har linjen m som tangent...
Håber at I kan forklare mig hvordan jeg skal gøre :)
Svar #1
23. februar 2003 af Mango Juice (Slettet)
Du starter med at finde den "generelle" stamfunktion F til f.
f(x) = -1/2x + 5/2
F(X) = - 1/4 x^2 + 5/2·x + c
Så gælder det om at bestemme c så linien m er tangent til F.
f(x) = -1/2x + 5/2
F(X) = - 1/4 x^2 + 5/2·x + c
Så gælder det om at bestemme c så linien m er tangent til F.
Svar #2
23. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
Så langt så godt...
Finder jeg c ved at isolere eller hvordan foregår sådan noget??
Finder jeg c ved at isolere eller hvordan foregår sådan noget??
Svar #3
23. februar 2003 af Mango Juice (Slettet)
Du finder c, ved at sætte F'(x) (som jo er f(x)) til 2. Når du gør det, får du et punkt (x,y). Dette punkt må F så gå igennem. Derved finder du c.
Skriv et svar til: Stamfunk. graf og tangent !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
