Matematik
Nummeriske ligninger
13. januar 2008 af
Helene150 (Slettet)
Har problemer med disse 3 opgaver, så kunne godt bruge noget hjælp da jeg er lidt i tidspres.
a) |x-1|=8
b) |9-2*x|=7
c) |x-4|=x+|3-2x|
a) |x-1|=8
b) |9-2*x|=7
c) |x-4|=x+|3-2x|
Svar #1
13. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Kom selv med et bud, så skal vi nok rette dig.
a)
|x-1| = 8
|x-1|² = 8²
x² - 2x + 1 = 64
x² - x - 63 = 0
x=-7 v x=9
a)
|x-1| = 8
|x-1|² = 8²
x² - 2x + 1 = 64
x² - x - 63 = 0
x=-7 v x=9
Svar #3
13. januar 2008 af Livbabs (Slettet)
b )
Når man udregner grundmængden først altså
|9-2*x| når 9-2*x er større eller lig med 0 => x større eller lig med 7
Er det rigtigt indtilvidre ?
Når man udregner grundmængden først altså
|9-2*x| når 9-2*x er større eller lig med 0 => x større eller lig med 7
Er det rigtigt indtilvidre ?
Skriv et svar til: Nummeriske ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
