Matematik
Sin/cos ligning
13. januar 2008 af
Karissa (Slettet)
Hej med jer.
Jeg har ligningen: 3(cosx)^2 - 3sinx cosx + (sinx)^2 = 1
Jeg har så tænkt mig at erstatte 1 med (cosx)^2 + (sinx)^2 (idiotformlen), og derefter dividere igennem med (cosx)^2 på begge sider, for at få noget tangens frem.
Men for at måtte gøre det, skal jeg først have vist, om cosx kan være = 0. Hvordan gør jeg det?
Jeg har ligningen: 3(cosx)^2 - 3sinx cosx + (sinx)^2 = 1
Jeg har så tænkt mig at erstatte 1 med (cosx)^2 + (sinx)^2 (idiotformlen), og derefter dividere igennem med (cosx)^2 på begge sider, for at få noget tangens frem.
Men for at måtte gøre det, skal jeg først have vist, om cosx kan være = 0. Hvordan gør jeg det?
Svar #1
13. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
cosx = 0 er en løsning på den ligning du har opstillet, så jeg tror ikke du kan vise at cosx ikke kan være = 0. Men hvis ligningen også har en løsning hvor cosx ikke er = 0, kan du finde den ved blot at sige at cosx ikke er = 0 i det tilfælde.
Svar #3
14. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Hvis cosx=0 så er sinx=1. I din ligning giver det 1^2=1. Så x=Pi/2 eller x=90 grader er en løsning til ligningen.
Skriv et svar til: Sin/cos ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
