Kemi
hydronolysegraden
13. januar 2008 af
sapphirestar (Slettet)
I en 0,0500 M vandig opløsning af methansyre (myresyre) måles pH til 2,54.
a) Beregn hydronolysegraden alfa for methansyre i opløsningen. (??)
Ville være meget dejligt hvis det var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave. Kan ikke finde noget om hydronolysegrad nogen steder - tror de måske er det samme som protolysegraden, men ved ikke hvordan man finder koncentrationen af den korrensponderende base :/
a) Beregn hydronolysegraden alfa for methansyre i opløsningen. (??)
Ville være meget dejligt hvis det var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave. Kan ikke finde noget om hydronolysegrad nogen steder - tror de måske er det samme som protolysegraden, men ved ikke hvordan man finder koncentrationen af den korrensponderende base :/
Svar #1
13. januar 2008 af sapiens (Slettet)
jep, protolysegrad = hydronolysegrad (fra proton = hydron)
udregn [H3O+] udfra pH: [H3O+] = 10^-pH.
ud fra reaktionen mellem methansyre og vand (opskriv reaktionsskemaet) kan du se, at [CH3COO-] = [H3O+]. da alfa er defineret som alfa = [B]/c_s = [CH3COO-]/0,0500 M = ? har du hydronolysegraden derfra.
udregn [H3O+] udfra pH: [H3O+] = 10^-pH.
ud fra reaktionen mellem methansyre og vand (opskriv reaktionsskemaet) kan du se, at [CH3COO-] = [H3O+]. da alfa er defineret som alfa = [B]/c_s = [CH3COO-]/0,0500 M = ? har du hydronolysegraden derfra.
Skriv et svar til: hydronolysegraden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
