Matematik

Ligning for linje

13. januar 2008 af anita_h (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med følgende opgave:

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem
A(2,-1), og som er parallel med linjen n bestemt ved

n: 2x-3y = 5

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2008 af dnadan (Slettet)

2x-3y = 5 <=> 2x-5=3y <=> y=2/3x-5/3

Heraf er hældningen for den rette linje, der er parallel med linjen n 2/3.

Nu har du en hældning og et punkt, hermed kan forskriften nu bestemmes ved:
y-y0=a(x-x0)

eller (såfremt du ikke kender ovenstående)
ved indsættelse af punktet i:
f(x0)=a*x0+b, hvor b isoleres.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Isolér y i ligningen for linien n og benyt derefter det faktum at to linier, der er parallel har samme hældningstal.

Svar #3
13. januar 2008 af anita_h (Slettet)

så jeg skal bare finde b?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2008 af Mestertyv (Slettet)

Jeps. Du indsætter bare punkt A's koordinater i ligningen og isolerer b.

Svar #5
13. januar 2008 af anita_h (Slettet)

kan dette passe?

y = 2/3x + b

b= y1 - ax1 = -2 - 2/3x = -2,6666

y= 2/3x - 2,6666??

Skriv et svar til: Ligning for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.