Kemi
hastighedskonstanten
13. januar 2008 af
via06xyj (Slettet)
hej
Find hastighedskonstanten, og angiv hastighedsudtrykket for reaktionen
jeg ved at hvilken formel man bruger men det er bar der efter
v = (d[A])/dt = [A]* k
hvordan sker derefter osv.
Find hastighedskonstanten, og angiv hastighedsudtrykket for reaktionen
jeg ved at hvilken formel man bruger men det er bar der efter
v = (d[A])/dt = [A]* k
hvordan sker derefter osv.
Svar #1
14. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Mon ikke det er:
dA/dt = -A*k (koncentration af A falder med tiden)
=>
(1/A)dA = -k*dt
Integrer fra A0 til A og t=0 til t
=>
ln(A0)-ln(A) = -k*t
Isoler A, hvorved du har en formel for A fom funktion af tiden (t) og startkoncentrationen A0
dA/dt = -A*k (koncentration af A falder med tiden)
=>
(1/A)dA = -k*dt
Integrer fra A0 til A og t=0 til t
=>
ln(A0)-ln(A) = -k*t
Isoler A, hvorved du har en formel for A fom funktion af tiden (t) og startkoncentrationen A0
Skriv et svar til: hastighedskonstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
