Fysik
frit fald
13. januar 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
har lige to simple spørgsmpl (:
hvor langt har et genstand bevæget sig i et frit fald efter 2 sek ?
hvad er farten af et genstand efter et frit fald i 20 sek (:?
nogen der kan svare mig (:+
hvor langt har et genstand bevæget sig i et frit fald efter 2 sek ?
hvad er farten af et genstand efter et frit fald i 20 sek (:?
nogen der kan svare mig (:+
Svar #1
13. januar 2008 af Bobo.mogens (Slettet)
Husk nu at for et frit fald gælder
a=9,82 (m/s^2)
tænk over sammenhængen mellem acceleration og hastighed og strækning(startbetingeler)
a=9,82 (m/s^2)
tænk over sammenhængen mellem acceleration og hastighed og strækning(startbetingeler)
Svar #2
13. januar 2008 af Sentinox (Slettet)
Antages det, at luftmodstanden er negligerbar, kan hastigheden som funktion af tiden, med starthastigheden, nul, med konstant tyngdekraft, g, beskrives ved:
Newtons anden lov:
F = m*a => m*g = m*a(t) => a(t) = g
Integration giver hastigheden som funktion af tiden:
v(t) = int(g,t) = g*t + C, C in R
for v(0)=0 (begyndelseshastigheden lig nul =>
v(t) = g*t
Stedet som funktion af tiden, bestemmes ved integration:
x(t) = int(v(t),t) = 1/2*g*t^2 + C1, C1 in R
Antages "nulpunktet" indlagt ved tiden nul, fås:
x(t) = 1/2*g*t^2
Efter 2 sek
x(2)
efter 20 sek
x(20)
//Sentinox
Newtons anden lov:
F = m*a => m*g = m*a(t) => a(t) = g
Integration giver hastigheden som funktion af tiden:
v(t) = int(g,t) = g*t + C, C in R
for v(0)=0 (begyndelseshastigheden lig nul =>
v(t) = g*t
Stedet som funktion af tiden, bestemmes ved integration:
x(t) = int(v(t),t) = 1/2*g*t^2 + C1, C1 in R
Antages "nulpunktet" indlagt ved tiden nul, fås:
x(t) = 1/2*g*t^2
Efter 2 sek
x(2)
efter 20 sek
x(20)
//Sentinox
Skriv et svar til: frit fald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
