Biologi

Biologi rapport!

13. januar 2008 af isse123 (Slettet)
Hej.
Jeg skal jeg lave en rapport om min kost over 24 timer. I det skal jeg lave et skema i resultat delen, hvori jeg skriver hvad jeg spiste(navnet, energi, fedt osv) og ved siden af skal jeg skrive hvor meget aktivitet jeg lavede og hvad slags det var. Det er nemt nok, men hvad kunne jeg så skrive i "Teori" delen? Har aldrig fattet meningen med "teori" delen i sådan en slags opgave. Hvad kan man skrive i det afsnit?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af stud.med (Slettet)

Du kan skrive om optimale energiindtag af fedt, kulhydrater, proteiner m.m. for en standartperson samt hvorfor dette energi-indtag er optimalt. Yderligere om fordeling af energien i kroppen, processeringen i tarm, lever, fedtvæv m.m. samt eventuelle sygdomme associeret med forkert energi-optag - fx skørbug ved vitamin C-mangel, knogleskørhed ved vitamin D mangel eller ascitis (oppustet mave) der ses ved de såkaldte biafra-børn der mangler protein.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2008 af Fassos (Slettet)

Forside: Indeholder titel på rapporten og navn på dem som har skrevet rapporten, samt dato for aflevering af rapporten.

Introduktion: Beskriver kort den relevante teori eller overordnede hypotese som danner basis for forsøget.

Formål: Beskriver kort og præcist, hvad forsøget går ud på, samt hvilken hypotese der undersøges.

Materialer: Her angives, hvilke materialer, der er anvendt. Hvis der er anvendt levende organismer beskrives, hvordan disse er håndteret.

Metode: Her beskrives, hvordan forsøget er udført. Det er den aktuelle fremgangsmåde, der skal beskrives. De metoder, som er anvendt til udførelses af forsøget og behandling af data (beregningsmetoder m.m) beskrives ligeledes her. Husk at begrunde, hvis du/I har kasseret nogle data.

Resultater: I dette afsnit beskrives og præsenteres (hvad viser forsøget) de data som du/I mener skal indgå i rapporten som f.eks. tabeller og grafer, så de er overskuelige for læseren. Aflæsninger og forsøgsdata (rådata) skal i skemaform vedlægges som bilag. Det gælder også de data som senere er kasseret.

Diskussion: I dette afsnit skal du/I tolke dine/jeres resultater og sammenholde dem med teorien bag forsøget udfra din/jeres biologiske viden. Du/I skal også vurdere fejlkilder, der er indbygget i forsøgsdesignet og fejlkilder, der er opstået undervejs.

Konklusion: Beskriv kort og præcist, hvad forsøget viste i forhold til formålet eller hypotesen.

Referencer: Indeholder en liste over den litteratur som du/I har anvendt.

Skriv et svar til: Biologi rapport!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.