Matematik
Once more....
14. januar 2008 af
Mussy06 (Slettet)
Har problemer med endnu en opgave, dette skyldes mere mit resultat :S
Opgaven lyder således :
Den længste pist i området er 16km. lang.
Hvor mange km er hele hans slalomrute ned ad pisten? (hans svingradius er 15meter)
Men jeg regnede mig så frem til dette :
slalumrutens længde
omkreds = 16.000*3,14 = 50240meter
50240/100 = 50,24 km.
Grunden til jeg tog omkreds, er fordi det er halvcirkler, men faktum er, at 50,24km. virker for meget, da pisten kun er 16km :S
Opgaven lyder således :
Den længste pist i området er 16km. lang.
Hvor mange km er hele hans slalomrute ned ad pisten? (hans svingradius er 15meter)
Men jeg regnede mig så frem til dette :
slalumrutens længde
omkreds = 16.000*3,14 = 50240meter
50240/100 = 50,24 km.
Grunden til jeg tog omkreds, er fordi det er halvcirkler, men faktum er, at 50,24km. virker for meget, da pisten kun er 16km :S
Svar #1
14. januar 2008 af Garbokranen (Slettet)
Hver gang han har taget en halvcirkel er han kommmet 30 meter (= diameter) ned ad pisten. Derfor skal han lave 16000/30 = 533,33 halvcirkler. Hver af disse har en længde på pi*15 = 47,12 meter, så slalomrutens længde bliver 533,33*47,12 m = 25132 m = 25,132 km.
Skriv et svar til: Once more....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
