Matematik

Ekstrema??

14. januar 2008 af Nilys (Slettet)
Givet en funktion f(x)=x*ln(x);x>0

Undersøg om funktionen har et ekstremum og angiv i bekræftende fald dette.

det er ikke min stærke side.. er der ikke en som kan hjælpe mig med at forklare det

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Et ekstremum er et toppunkt.

Find og løs: f'(x)=0

Svar #2
14. januar 2008 af Nilys (Slettet)

Ja.. starter med at diffentierer den og bagefter definer den og til sidst f(o), men lommeregneren skriver undef

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Men den har heller ikke noget ekstremum.

Svar #4
14. januar 2008 af Nilys (Slettet)

kam du begrunde det? ved ik hvad jeg skal skrive andet end min lommeregner siger det:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2008 af malteandersen_10 (Slettet)

" d. 14-01-2008 kl. 20:37 af Sherwood (Professor)

Et ekstremum er et toppunkt.

Find og løs: f'(x)=0"

Nej ! :)

Bare fordi at f'(x)=0 behøver det ikke være et ekstremumspunkt. Lav fortegnsvariation.

Hvis funktionen f(x) går fra - til 0 til + omkring punktet f'(x)=0, da vil dette være et lokalt minimumspunkt.

Hvis funktionen f(x) går fra + til 0 til - omkring punktet f'(x)=0, da vil dette være et lokalt maksimumspunkt.

Hvis funktionen f(x) går fra + til 0 til + eller fra - til 0 til - omkring punktet f'(x)=0, da vil dette være et punkt med vandret vendetangent.

Derved kan du bestemme det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2008 af malteandersen_10 (Slettet)

Hvis intet af dette er tilfældet, da vil f(x) ikke have noget LOKALT maksimumspunkt, minimumspunkt eller punkt med vandret vendetangent.

Da vil funktionen f(x) kun have globalt maks- og minimumspunkt, hvilket er lige uendelig.

Skriv et svar til: Ekstrema??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.