Matematik
hjælp til beregning af areal
15. januar 2008 af
KristinaDue (Slettet)
Jeg er kørt lidt fast i denne opgave - håber på lidt hjælp:)
Det er opgave 5108 i vejledende eksamensopgaver - mat A
f(x) = cos(x)* kvadratroden af sin(x) , hvor x ligger i intervallet 0 til pi
Grafen for f og førsteaksen afgrænser i første kvadrant en punktmængde M der har et areal.
beregn arealet af M
beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden M drejes 360 grader om førsteaksen
Det er opgave 5108 i vejledende eksamensopgaver - mat A
f(x) = cos(x)* kvadratroden af sin(x) , hvor x ligger i intervallet 0 til pi
Grafen for f og førsteaksen afgrænser i første kvadrant en punktmængde M der har et areal.
beregn arealet af M
beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden M drejes 360 grader om førsteaksen
Svar #1
15. januar 2008 af Duffy
Arealet af M, betegnet A(M)
A(M) =
pi
S( cos(x)* sqrt(sin(x)) )dx
0
Brug substitutionen t=cos(x)
-------------------
Rumfanget af det omdrejningslegeme er givet ved det bestemte integral
pi
S pi(cos(x)* sqrt(sin(x)))^2dx
0
A(M) =
pi
S( cos(x)* sqrt(sin(x)) )dx
0
Brug substitutionen t=cos(x)
-------------------
Rumfanget af det omdrejningslegeme er givet ved det bestemte integral
pi
S pi(cos(x)* sqrt(sin(x)))^2dx
0
Svar #2
15. januar 2008 af KristinaDue (Slettet)
tak for din hjælp..
Men i det første er det ikke fra nul til pi.. men det kan man kun se hvis man har tegningen:(
Men i det første er det ikke fra nul til pi.. men det kan man kun se hvis man har tegningen:(
Svar #3
15. januar 2008 af KristinaDue (Slettet)
og hvad betyder sqrt, har set det mange gange herinde, men hvad er det nu lige det præcis betyder?
Skriv et svar til: hjælp til beregning af areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
