Matematik
Potensvækst (omformulering)
15. januar 2008 af
Bruceboy (Slettet)
Er der nogen der kan omformulere den følgende beskrivelse af eksponentiel vækst, til potensvækst? kunne være en stor hjælp!!
Eksponentiel vækst bruges til at beskrive to størrelser, som vokser eksponentielt. Det betyder, at
hvis størrelserne afbilledes i et koordinatsystem, skal der for hver tilvækst med 1 på x-aksen ganges med en fremskrivningsfaktor a for at få den nye funktionsværdi. Hvis grafen for den eksponentielle funktion går gennem (0,1), dvs. f(0) = 1, er forskriften for funktionen blot f(x) = ax, hvor a > 0, a ? 1, og x ? 0. Hvis f(0) ? 1, er der desuden en størrelse b, som er defineret ved
f(0) = b, dvs. b er det sted, hvor den eksponentielle funktion skærer y-aksen, såfremt akserne skærer hinanden i (0,1). Forskriften for denne funktion er f(x) = b · ax , hvor
b > 0 , a > 0 , a ? 1, og x ? 0. Når a > 1 vil funktionen være voksende, og hvis a < 1 vil funktionen være aftagende.
Eksponentiel vækst bruges til at beskrive to størrelser, som vokser eksponentielt. Det betyder, at
hvis størrelserne afbilledes i et koordinatsystem, skal der for hver tilvækst med 1 på x-aksen ganges med en fremskrivningsfaktor a for at få den nye funktionsværdi. Hvis grafen for den eksponentielle funktion går gennem (0,1), dvs. f(0) = 1, er forskriften for funktionen blot f(x) = ax, hvor a > 0, a ? 1, og x ? 0. Hvis f(0) ? 1, er der desuden en størrelse b, som er defineret ved
f(0) = b, dvs. b er det sted, hvor den eksponentielle funktion skærer y-aksen, såfremt akserne skærer hinanden i (0,1). Forskriften for denne funktion er f(x) = b · ax , hvor
b > 0 , a > 0 , a ? 1, og x ? 0. Når a > 1 vil funktionen være voksende, og hvis a < 1 vil funktionen være aftagende.
Skriv et svar til: Potensvækst (omformulering)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
