Kemi
Tricky syre/base-opgave
15. januar 2008 af
Marie+Louise (Slettet)
Jeg sidder med en aflevering og er rendt ind i flg. opgave:
OPGAVEN
Der tilsættes 60,0 mL 1,50 ammoniakvand til en 15,0 mL 0,100 M MgCl2-opløsning. Vis, at der vil udfældes Mg(OH)2.
MIT SVAR
Reaktionerne er:
NH3 + H2O <-> NH4+ + OH-
Mg2+ + 2 OH- -> Mg(OH)2
Jeg har så udregnet [OH-] = 10^[-(14-½{4,75 - log 1,2})] = 2,16*10^-12 M.
Derudover er [Mg2+] = 0,02 M, dvs. Ko = 0,02 M*(2,16*10^-12 M)^2 = 9,37*10^-26.
Jeg har slået Ko op til at være 1,2*10^-11, så iflg. mine beregninger vil der ikke ske en udfældning. Hvad gør jeg forkert?
OPGAVEN
Der tilsættes 60,0 mL 1,50 ammoniakvand til en 15,0 mL 0,100 M MgCl2-opløsning. Vis, at der vil udfældes Mg(OH)2.
MIT SVAR
Reaktionerne er:
NH3 + H2O <-> NH4+ + OH-
Mg2+ + 2 OH- -> Mg(OH)2
Jeg har så udregnet [OH-] = 10^[-(14-½{4,75 - log 1,2})] = 2,16*10^-12 M.
Derudover er [Mg2+] = 0,02 M, dvs. Ko = 0,02 M*(2,16*10^-12 M)^2 = 9,37*10^-26.
Jeg har slået Ko op til at være 1,2*10^-11, så iflg. mine beregninger vil der ikke ske en udfældning. Hvad gør jeg forkert?
Skriv et svar til: Tricky syre/base-opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
