Andre fag

HJÆLP! til start i 3.g

14. juli 2004 af ronni123 (Slettet)
Hey ALLE sammen
jeg er en gennemsnits elev og ku godt tænke mig at være mere end det! jeg skal op i 3.g og jeg går på matematisk linie og vil gerne høre om der er nogle der ved noget man kan forberede sig til de forskellige fag.... læse på forhånd! jeg skal ha engelsk og mat på højt niveau! håber nogen ved det og kan hjælpe! på forhånd tak!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2004 af tante_toffee (Slettet)

matematik er svært at læse før 3.g (synes jeg), da man (næsten) starter på bar bund... selvfølgelig har man nogle forkundskaber, man skal/kan bruge - fx er integralregning det modsatte af differentialregning (sådan cirka) - men du lærer mange nye ting (og dermed beviser) og jeg syntes i hvert fald det var rart at få det gennemgået og tror næppe jeg ville have forstået det fuldstændig, hvis jeg havde siddet alene med bogen. desuden er der en grund til at eksamenen (både skriftlig og mundtlig) kun omhandler dit højniveauår...
mht. engelsk er det altid en god ide at læse engelske bøger - både fag- og skønlitteratur - da det udvider ens ordforråd og forbedre ens sprogforståelse, hvilket er noget der lægges stor vægt på! ellers kan du jo altid finde en engelsk penneven =D

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juli 2004 af Samuel (Slettet)

Jeg mener ikke, du behøver at forberede dig i nogen fag. Dog kan det give gevinst at sætte sig nogle faglige mål - for graden af hjemmearbejde i de enkelte fag m.v. (bestemt ud fra ønsket karakter/faglig ambition).

Hvis du nu endelig skulle gøre nogen faglig indsats inden skolestart, burde du måske lige læse op på kommateringen ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Hvad med at prøve følgende:

1. Drik et dejligt glas vand.
2. Lav 101 armbøjninger (ikke tøse-versionen).
3. Sig til dig selv: "I'm an over-man and hence the master of the universe".
4. Lav yderligere 2 armbøjninger.
5. Læs 4-5 engelske bøger - slå alle ord op du ikke forstår og skriv dem ned på papir. Prøv evt. en bog du allerede har læst på dansk (ikke pixi-bøger).
6. Gennemgå alle dine afleveringsopgaver i mat. fra 1. og 2.g.
7. Sig til dig selv: "I know I can be what I wanna be - if I work hard at it...".
8. Lav 1/2 armbøjning.
9. Drik et glas saftevand.
10. Rens toilettet.
11. Vær sikker på dú fatter alt det mat. du HAR LÆRT thi KUN således bliver faget en leg (jeg mener det).
12. I tilfælde af, at dette ikke virker: se 702 episoder af Friends/Simpsons.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juli 2004 af KemiKasper (Slettet)

..jeg er mest til 12'eren

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

... en kombination af 3 og 10 - så kører det for DIG!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Endvidere Ronnie123. Jeg har siden tidernes morgen reflekteret over begrebet determinisme og har opnået følgende konklusion:

Den fri vilje er et virtuelt, kognitivt genereret skema ... dvs. alle handlinger er uomtvistelige (komponenter i rum-tiden). Fx. Har det hele tiden været fastlagt at jeg skulle skrive denne besked til dig - selv før jeg blev bevidst om det.
Determinisme er et oprettet system, der skal sørge for at skabe universel harmoni i en verden, der lader sig definere matematisk. Fænomener såsom Heisenbergs delta(m)*delta(v) >= h-bar samt "kaos" er kun til for at gøre erkendelsen af dette sværere.

Konklusion: Sæt dig ned og slap af - det er bestemt på forhånd.

... eller sådan lyder den fejlagtige fortolkning.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juli 2004 af KemiKasper (Slettet)

og formentlig (nu kender jeg ikke din vægt) er ubestemthedsrelationer ikke af betydning for din hverdag...

hva mener du med delta(m)*delta(v) >= h-bar ??
jeg er mere til delta(s)*delta(s') = h/(2pi*m)

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Kemi-ven: h-bar = h/(2*pi)
m = momentum
delta(v) (skulle egentlig hedde "delta(x)") = koordinatetusikkerhed.

Du virker nu ellers forholdsvis gæv.
Medvirker du i forskerspirer?

Jeg er blåskjorten der studerer sorte huller.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. juli 2004 af Muffe (Slettet)

Godt råd: Følg rigtig godt med i matematik fra starten af!! man står nemt af hvis man ikke for lavet sine hjemmeopgaver o.lign.!! Og det kan være svært at indhente igen!

Skriv et svar til: HJÆLP! til start i 3.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.