Matematik
Monotoniforhold
16. januar 2008 af
nunu1989 (Slettet)
Hej..
hvis vi har en funktion f(x)=(x-2)/(rod(x)).
f´(x)=(x+2)/(2x^1,5)
f´(x)=0, x=-2
Hvordan viser man at linjen med ligningen 8y=3x-4 er tangent til grafen.
hvis vi har en funktion f(x)=(x-2)/(rod(x)).
f´(x)=(x+2)/(2x^1,5)
f´(x)=0, x=-2
Hvordan viser man at linjen med ligningen 8y=3x-4 er tangent til grafen.
Svar #1
16. januar 2008 af Tipp-Ex (Slettet)
Du skal først finde et sted på grafen hvor dens hældning er 3/8, altså løs f'(x)=3/8, da y =3/8x-1/2. Når du har x-værdien for hvornår grafen har den hældning, så har du også punktet på grafen hvor den hælder 3/8. Løs f(x), så har du et punkt og så kan du indsætte i tangentlinjen:
y - f(x0)=f'(x0)*(x - x0)
y - f(x0)=f'(x0)*(x - x0)
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
