Matematik

Trigonometir

15. juli 2004 af Export (Slettet)
Jeg vil gerne have hjælp til at vise følgende:

arctan(2+3^(1/2)) = 5/12*Pi
arctan(3^(1/2)) = 1/3*Pi

Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gøre...

Svar #1
15. juli 2004 af Export (Slettet)

Nå, nå, der er vist en her, der ikke kan stave til trigonometri...

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juli 2004 af dennisjul (Slettet)

har du en mail, kan jeg sende løsningen på den sidste ihvertfald!

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2004 af dennisjul (Slettet)

Men det handler i bund og grund om at vinklen pi/3 = 60 grader hvorefter du ser på enhedscirklen, og anvender den regel om at den korte katete er lig det halve af hypotenusen's længde, i den trekant der kommer frem. Så bruger du pythagoras, osv..

Svar #4
15. juli 2004 af Export (Slettet)

Ad #2:
Jeg er ikke ret glad for at give min mailadresse til flere end højest nødvendigt, så er der ikke mulighed for, at du kan skrive det her i forummet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Hvis du nu oplyser mig din pinkode til dit dankort kan jeg være så behjælpelig at sige følgende: Brug dine trigonometriske relationer:
fx.
tan(A+-B)=[tanA +- tanB]/[1 -+ tanA*tanB]

....

Du kan naturligvis også overføre penge direkte til min konto!

Svar #6
15. juli 2004 af Export (Slettet)

He, he, efter at have kigget "ordentligt" på det, kan jeg da egentlig godt se, hvor nemt det er at vise, at

arctan(3^(1/2)) = 1/3*Pi,

ved brug af den måde, som du beskriver, dennisjul.
Tak for hjælpen! Hvis der er nogen, som kan bedrage med hjælp til den første, så vil det bestemte ikke gøre noget.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juli 2004 af Mads^^ (Slettet)

Et alt for sjældent benyttet udtryk, at "bedrage med hjælp" :)

Svar #8
17. juli 2004 af Export (Slettet)

He, he, det går jo bare fantastisk med stavningen...

Skriv et svar til: Trigonometir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.