Matematik
Figur
17. januar 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hej, ar en opg. der driller, håber på lidt hjælp. :)
Figuren viser en ligebenet trekant ABC, hvor vinkel A= vinkel C. Punktet D ligger på siden AC og danner en vinkel på 39,0 grader og deler siden AC op så DC er 5,3. Punktet E er midtpunktet af siden BC.
Beregn vinkel C og siden EC?
Beregn længden af højden fra B på siden AC?
Beregn arealet af trekant ABC?
jeg har ingen idéer.
På forhånd rigtig mange gange tak :)
Figuren viser en ligebenet trekant ABC, hvor vinkel A= vinkel C. Punktet D ligger på siden AC og danner en vinkel på 39,0 grader og deler siden AC op så DC er 5,3. Punktet E er midtpunktet af siden BC.
Beregn vinkel C og siden EC?
Beregn længden af højden fra B på siden AC?
Beregn arealet af trekant ABC?
jeg har ingen idéer.
På forhånd rigtig mange gange tak :)
Svar #2
17. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
nej,jeg synes den er lidt rodet. kan du finde ud af den?
Svar #3
17. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Har du matematik på C-niveau? Så kender du 3 formler med cos, sin og tan. Disse formler gælder kun i retvinklede trekanter.
I hvilken retvinklet t´rekant ligger vinkel C?
I hvilken retvinklet t´rekant ligger vinkel C?
Svar #5
17. januar 2008 af ibibib (Slettet)
En retvinkel er 90 grader: _|
I din opgave er E den eneste rette vinkel. Så du skal benytte trekant DEC i opgave a.
Først C=90-39=51 grader.
Derefter


Vinklerne skal være store bogstaver a=A og ec=EC men LATEX har en bug.
I din opgave er E den eneste rette vinkel. Så du skal benytte trekant DEC i opgave a.
Først C=90-39=51 grader.
Derefter
Vinklerne skal være store bogstaver a=A og ec=EC men LATEX har en bug.
Skriv et svar til: Figur
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
