Fysik
newtons love
17. januar 2008 af
Dhill (Slettet)
hej, hvordan løses denne opgave?
Et pendul udfører en harmonisk svingning. Pendulet gennemfører 50 svingninger pr.minut, og pendulets maksimale udsving fra ligevægtsstillingen er 12 cm.
Hvordan findes svingningstiden, T?
Og hvordan skrives formlen for udsvinget y(t)?
på forhånd tak
Et pendul udfører en harmonisk svingning. Pendulet gennemfører 50 svingninger pr.minut, og pendulets maksimale udsving fra ligevægtsstillingen er 12 cm.
Hvordan findes svingningstiden, T?
Og hvordan skrives formlen for udsvinget y(t)?
på forhånd tak
Svar #1
17. januar 2008 af peter lind
Hvis der gennemføres 50 svingninger på et minut, hvor lang tid er pendulet om at gennemføre 1 svingning?
Den generelle formel for en harmonisk svingning er y = A*sin(kt+phi). Her er phi fasen til tiden t=0 og den skal du forentlig sætte til 0.
A og k skal bestemmes så de stemmer med de givne oplysninger altså svingningstiden og maksimale udslag.
Den generelle formel for en harmonisk svingning er y = A*sin(kt+phi). Her er phi fasen til tiden t=0 og den skal du forentlig sætte til 0.
A og k skal bestemmes så de stemmer med de givne oplysninger altså svingningstiden og maksimale udslag.
Skriv et svar til: newtons love
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
