Matematik
Vektor
18. januar 2008 af
zhandra (Slettet)
Hej allesammen(:
Er ved at lave min aflevering og er simpelthen gået i stå i en vektor opgave, hvilket er noget øv :/
Opgaven lyder:
I en orienteret plan er der givet to ektorer a og b, om hvilke det oplyses, at [a]=6 ,[b]= 2 og a*b = 6
beregn gradtallet for vinklen mellem vektorerne a og b, og beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b.
beregn de værdier af tallet t, for hvilke [a+tb]= 14
Jeg er fuldstændig LOST :(
På forhånd tak :)
Er ved at lave min aflevering og er simpelthen gået i stå i en vektor opgave, hvilket er noget øv :/
Opgaven lyder:
I en orienteret plan er der givet to ektorer a og b, om hvilke det oplyses, at [a]=6 ,[b]= 2 og a*b = 6
beregn gradtallet for vinklen mellem vektorerne a og b, og beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b.
beregn de værdier af tallet t, for hvilke [a+tb]= 14
Jeg er fuldstændig LOST :(
På forhånd tak :)
Svar #1
18. januar 2008 af eightx2 (Slettet)
Mener du:
|a|=6 og |b|=2 ?
Hvis det er tilfældet, så brug

|a|=6 og |b|=2 ?
Hvis det er tilfældet, så brug
Svar #2
18. januar 2008 af dnadan (Slettet)
med:
[a]=6 ,[b]= 2
menes der angiveligt
|a|=6 og |b|=2
Men a) kig på formlen for hvorledes en vinkel mellem to vektorer findes, heraf vil du se at:
cosV=(a*b)/(|a|*|b|) , hvor a*b= a prik b.
Yderligere, du har fået oplyst dine to sider i parallelogrammet, hvordan findes arealet så?
[a]=6 ,[b]= 2
menes der angiveligt
|a|=6 og |b|=2
Men a) kig på formlen for hvorledes en vinkel mellem to vektorer findes, heraf vil du se at:
cosV=(a*b)/(|a|*|b|) , hvor a*b= a prik b.
Yderligere, du har fået oplyst dine to sider i parallelogrammet, hvordan findes arealet så?
Svar #3
18. januar 2008 af zhandra (Slettet)
ja, det er lige præcis det jeg mener ;)
Okay, så jeg skal prikke a med b ?
så må arealet være 1/2*grundlinjen*højden.
men hvad så med den sidste del :S
Okay, så jeg skal prikke a med b ?
så må arealet være 1/2*grundlinjen*højden.
men hvad så med den sidste del :S
Skriv et svar til: Vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
