Matematik

Differentiering

19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)
f(x)= 3^2+1

hvilken formel skal jeg bruge her for at differentiere?
Er det f(x)=k*e^kx

så det bliver:

f'(x) = 2*3^2x+1?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

du har skrevet funktionen forkert op... prøv igen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Kan nogen forklare mig hvorfor f(x) = -2^(-x) bliver efter differentiering f'(x) = 2^(-x)ln(2)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Normalt opretter man sin egen tråd, men alright lad gå :)
f(x) = -2^(-x)
Reglen for en sammensatfunktion benyttes:
h(x)=f(g(x))
h'(x)=g'(x)*f'(g(x))
-(-1*ln(2)*2^(-x)= ln(2)*2^(-x)

her husker du, at (a^x)'=ln(a)*a^x, hvor a>0

Svar #4
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

undskyld. Den hedder f(x)=3^2x+1

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=3^(2x)+1
ikke sandt? Men du kan faktisk tage et kig på #3, der står et eksempel :)

Svar #6
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey. Giver det så: ln(3)*3^2x?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=3^(2x)+1
f'(x)2*ln(3)*3^(2x)= 2ln3*9^x

Svar #8
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

Hvilken regneregel bruger du så?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2008 af mathon

#8

1) (a^x)' = ln(a)*(a^x)

2) (a^(k*x))' = ln(a)*(a^(k*x))*((k*x))' = ln(a)*(a^(k*x))*k = [k*ln(a)]*a^(k*x)........(sammensat funktion)

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.