Matematik
Differentiering.
20. januar 2008 af
Justagirl (Slettet)
Jeg skal differentiere nogle opgaver på lommeregneren, men jeg er ikke sikker på om jeg har gjort det rigtigt.
1. f(x)= sqrt(x^2+x+4)
f'(x)= 2*x+1 / 2*sqrt(x^2+x+4)
2. f(x)= x/ln(x)
f'(x)= 1/ln(x) - 1/(ln(x))^2
3. f(x)= cos(X) / 2x+17
f'(x)= -2*cos(x)/ (2*x+17)^2 - sin(x)/ 2*x+17
4. f(x)= ln(x^3+2x)
f'(x)= 2x/ x^2+2 + 1/x
1. f(x)= sqrt(x^2+x+4)
f'(x)= 2*x+1 / 2*sqrt(x^2+x+4)
2. f(x)= x/ln(x)
f'(x)= 1/ln(x) - 1/(ln(x))^2
3. f(x)= cos(X) / 2x+17
f'(x)= -2*cos(x)/ (2*x+17)^2 - sin(x)/ 2*x+17
4. f(x)= ln(x^3+2x)
f'(x)= 2x/ x^2+2 + 1/x
Svar #1
20. januar 2008 af peter lind
1) Der skal en parantes rund om 2x+1
2) rigtig
3) Hvis det første led er rigtig burde der stå en parantes omkring 2x+17 i den oprindelige funktion. I så fald skal der også være parantes omkring 2x+17 i det sidste led.
4) Forkert. med f(x) = ln(g(x)) får du ifølge erglen for differention af sammensat funktion: f'(x) = [1/g(x)]*g'(x)
2) rigtig
3) Hvis det første led er rigtig burde der stå en parantes omkring 2x+17 i den oprindelige funktion. I så fald skal der også være parantes omkring 2x+17 i det sidste led.
4) Forkert. med f(x) = ln(g(x)) får du ifølge erglen for differention af sammensat funktion: f'(x) = [1/g(x)]*g'(x)
Svar #2
20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)
#1
3) i den oprindelige opgave står der ikke parentes om 2x+17, men udover det er opgave så rigtig?
4) kan ikke lige gennemskue den.
3) i den oprindelige opgave står der ikke parentes om 2x+17, men udover det er opgave så rigtig?
4) kan ikke lige gennemskue den.
Skriv et svar til: Differentiering.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
