Matematik

Isoler - ligning

20. januar 2008 af Optimus Prime (Slettet)
Har lidt problemer med en ligning - synes det er svært at få det gjort på en rigtig måde.

Det drejer sig om opgaven:

Isoler t i formlen:

3s = 6p / p+t

Mit forslag er at der forst divideres med 6p på begge sider. herved fås:

3s / 6p = p+t

Herefter trække p fra på begge sider - hvorved man får:


3s / 6p - p = t

Er dette korrekt tænkt?



Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Nej.

Står p+t i nævneren eller er det kun p?

Svar #2
20. januar 2008 af Optimus Prime (Slettet)

3s = 6p over p+t

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Gang med p+t
3s = 6p / (p+t)

3s·(p+t) = 6p

p+t = 6p/(3s)

osv.

Svar #4
20. januar 2008 af Optimus Prime (Slettet)

så den gir:t = (6p/(3s))-p

Hvorfor kan man ikke starte med at dividere med 6 p ? kan godt se det giver forskelligt resultat - men forstår ikke helt ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Svaret er 2p/s - p.

Hvis du starter med at dividere med 6p står der
3s/(6p) = 1 / (p+t).
p+t står jo stadig i nævneren og det er ikke nyttigt.

Svar #6
20. januar 2008 af Optimus Prime (Slettet)

aeh - okay... hvordan får du det fra p+t = 6p/(3s) til 2p/s - p. ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Forkort med 3.

Svar #8
20. januar 2008 af Optimus Prime (Slettet)

må man godt bare gøre det ? bør p og t så ikke osse forkortes ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, det må man godt. Nej det skal de ikke.

Skriv et svar til: Isoler - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.