Matematik

Exponentiel ligning Vm(f) og Dm(f)

20. januar 2008 af LouiseLG (Slettet)
Hvordan definere man Dm(f) og Vm(f) i en opgave med exponentiel ligning?

For eksempel i denne opgave ser x'erne således ud:

-3 -2 -1 0 1 2 3
14 17 21 25 30 36 43
Og her er Dm(f) = R

Og her er Vm(f) = R+

Jeg forstår ikke hvorfor det er R altså alle relle tal? Og hvad menes der med R+?

Mvh Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
(1) Jeg forstår ikke hvad du mener med at x'erne ser således ud.
(2) I gymnasiet definerer man eksponentialfunktionen på den størst mulige delmængde af de reelle tal, nemlig de reelle tal selv, og så argumenterer man (løst) for at værdimængden så er alle de ikke-negative reelle tal. Det vil sige, at


hvor det skal være et stort R begge steder, men dette er ikke muligt på grund af en fejl i kodningen af hjemmesiden.
(3) R_+ er de ikke-negative reelle tal; altså de positive samt 0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

med R + menes alle positive reelle tal. dvs. R minus nul og alle negative reelle tal.


At definationsmængden er R giver mening for en eksponentiel funktion. Det vil sige at ligegyldigt hvilket som helst tal du sætter ind som x i udtrykket, vil du kunne beregne en y-værdi.

At værdienmængden kun er alle positive reelle tal er også normalt. for en eksponentiel funktion f(x) = b*a^x kan man se at [b*a^x] altid bliver positiv lige gyldigt hvilken x-værdi man indsætter

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#1 (1) hun mener nok det data hun skal lave regression på?

Svar #4
20. januar 2008 af LouiseLG (Slettet)

Det vil sige R+ er alle positive reelle tal men ikke de neagtive?



Hvad menes der med dette stykke:


"At definationsmængden er R giver mening for en eksponentiel funktion. Det vil sige at ligegyldigt hvilket som helst tal du sætter ind som x i udtrykket, vil du kunne beregne en y-værdi."

Svar #5
20. januar 2008 af LouiseLG (Slettet)

#2

Der hvor du siger,

"At værdienmængden kun er alle positive reelle tal er også normalt. for en eksponentiel funktion f(x) = b*a^x kan man se at [b*a^x] altid bliver positiv lige gyldigt hvilken x-værdi man indsætter"

At det altid bliver positiv ligegyldigt hvilken x-værdi man indsætter.

Hvordan det? Fordi man ganger med et tal der bliver opløftet?

Mvh Louise

Skriv et svar til: Exponentiel ligning Vm(f) og Dm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.