Matematik

differentiering

20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)
Jeg skal differentiere f(x)= ln(x^3+2x)på lommeregneren, men jeg synes jeg får sådan et mærkeligt resultat. En der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det giver:


Svar #2
20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey. det havde jeg også fået.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jamen, skal vi så ikke bare erklære det for rigtigt?

Svar #4
20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

jo. hehe. Måske kan du også hjælpe mig med en anden opgave:

f(x)= cos(x)/2x+17

f'(x)= -2*cosx/(2x+17)^2 - sinx/2x+17

Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)



Eller:



Hvilken en mener du?

Svar #6
20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

den øverste.

Svar #7
20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

har måske tastet den forkert ind på lommeregneren, for nu får jeg:

cos(x)/2 - x*sin(x)/2

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2008 af mathon

f(x)= cos(x)/(2x+17)

f'(x) = [-(2x+17)*sin(x)-2cos(x)]/(2x+17)^2

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Du havde skrevet den nederste. Husk at sætte parenteser.

Den giver differentieret:


Svar #10
20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

Når jeg taster det ind skriver jeg :

d(cos(x)/(2x+17),x) og så får jeg

-2*cos(x)/(2x+17)^2 - sin(x)/2x+17?

Hvad er det jeg gør forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Øjeblik.

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/91976

Svar #13
20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey.. Synes bare det er mærkeligt, for jeg har skrevet det på præcis samme måde.

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, jeg ved heller ikke lige hvorfor.

Svar #15
20. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

vi får det samme bortset fra at du har phi og 180 med i den sidste del af den.

Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.