Matematik
Funktioner og grafer
20. januar 2008 af
line skovgaard (Slettet)
5.002 B
Tabellen viser for 3-slået polyester tovværk sammenhængen mellem tovværkets
diameter (målt i mm) og tovets brudstyrke (målt i kg).
Diameter
(mm)
4
5
6
8
10
14
16
20
24
26
Brudstyrke
(kg)
250
400
600
1000
1550
3200
4000
6000
8600
10000
Det oplyses, at brudstyrken (kg) som funktion af diameteren (mm) er en ()fxx
potensfunktion.
a) Benyt tabellen til at bestemme . ()fx
b) Benyt den fundne forskrift for til at bestemme, hvor mange gange så stor ()fx
diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.
Nogen der kan hjælpe?
Tabellen viser for 3-slået polyester tovværk sammenhængen mellem tovværkets
diameter (målt i mm) og tovets brudstyrke (målt i kg).
Diameter
(mm)
4
5
6
8
10
14
16
20
24
26
Brudstyrke
(kg)
250
400
600
1000
1550
3200
4000
6000
8600
10000
Det oplyses, at brudstyrken (kg) som funktion af diameteren (mm) er en ()fxx
potensfunktion.
a) Benyt tabellen til at bestemme . ()fx
b) Benyt den fundne forskrift for til at bestemme, hvor mange gange så stor ()fx
diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #2
20. januar 2008 af line skovgaard (Slettet)
Tabellen viser for 3-slået polyester tovværk sammenhængen mellem tovværkets
diameter (målt i mm) og tovets brudstyrke (målt i kg).
Diameter
(mm)
4
5
6
8
10
14
16
20
24
26
Brudstyrke
(kg)
250
400
600
1000
1550
3200
4000
6000
8600
10000
Det oplyses, at brudstyrken f(x)(kg) som funktion af diameteren x(mm) er en potensfunktion.
a) Benyt tabellen til at bestemme f(x)
b) Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stordiameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.
diameter (målt i mm) og tovets brudstyrke (målt i kg).
Diameter
(mm)
4
5
6
8
10
14
16
20
24
26
Brudstyrke
(kg)
250
400
600
1000
1550
3200
4000
6000
8600
10000
Det oplyses, at brudstyrken f(x)(kg) som funktion af diameteren x(mm) er en potensfunktion.
a) Benyt tabellen til at bestemme f(x)
b) Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stordiameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.
Svar #3
20. januar 2008 af peter lind
Du skal bruge regressionsanalyse hvor du antager sammenhængen y = a*x^n
Regressionsanalyse kræver et matematikprogram, CAS værktøj regneark eller lignende.
Hvis du kun har adgang til lineær regression kan du i stedet bruge
ln(y) = n*ln(x) + ln(a), hvor du altså først skal finde logaritmen af dine data.
Regressionsanalyse kræver et matematikprogram, CAS værktøj regneark eller lignende.
Hvis du kun har adgang til lineær regression kan du i stedet bruge
ln(y) = n*ln(x) + ln(a), hvor du altså først skal finde logaritmen af dine data.
Skriv et svar til: Funktioner og grafer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
