Matematik
Bliver sindsyg!!
20. januar 2008 af
887 (Slettet)
Bliver snart sindsyg! :S har siddet og grublet over ét stykke i snart 80 min.!
Linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0
angiv ligningen for den rette linje n, der går gennem punktet (4,2) og som er vinkelret på m.
jeg har fundet ligningen for den rette linje m, så jeg kan aflæse hældning, sm jeg så har lavet om til en normalvektor! Derefter bruger jeg normalvektoren til at finde ligningen for n, men for en sikkerhedskyld fandt jeg også ligningen for n så jeg kunne tegne for at tjeckke efter, og den er ikke vinkelret!!
Hjælp!
Linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0
angiv ligningen for den rette linje n, der går gennem punktet (4,2) og som er vinkelret på m.
jeg har fundet ligningen for den rette linje m, så jeg kan aflæse hældning, sm jeg så har lavet om til en normalvektor! Derefter bruger jeg normalvektoren til at finde ligningen for n, men for en sikkerhedskyld fandt jeg også ligningen for n så jeg kunne tegne for at tjeckke efter, og den er ikke vinkelret!!
Hjælp!
Svar #1
20. januar 2008 af Zalam (Slettet)
For vinkelrette linjer gælder a1 * a2 = -1
Du kender ligningen m´s stignignstal så har du ligningen: m-stignitstal * n stignital = -1
Nu kender du n stigningstal og du har et punkt så indsætter du blot i y = ax+b og du har løst den.
Du kender ligningen m´s stignignstal så har du ligningen: m-stignitstal * n stignital = -1
Nu kender du n stigningstal og du har et punkt så indsætter du blot i y = ax+b og du har løst den.
Svar #3
20. januar 2008 af Zalam (Slettet)
Det er det, som du skal isolere og finde.
Hvis du ordne ligningen for m (isoler y) og få den til at ligne y = a * x +b
Så vil du kunne aflæse a.
Nu opstiller du en ligning der ser således ud: a1 (det du kender) * a2 = -1
Så isolere du a2 og løser ligningen.
Nu kender du stigningstallet for n, og du har også et punkt, som ligger på linjen (4,2) så du indsætter dine kendte ting i y = a*x+b og løser med hensyn til b.
Så har du forskriften for n.
Hvis du ordne ligningen for m (isoler y) og få den til at ligne y = a * x +b
Så vil du kunne aflæse a.
Nu opstiller du en ligning der ser således ud: a1 (det du kender) * a2 = -1
Så isolere du a2 og løser ligningen.
Nu kender du stigningstallet for n, og du har også et punkt, som ligger på linjen (4,2) så du indsætter dine kendte ting i y = a*x+b og løser med hensyn til b.
Så har du forskriften for n.
Skriv et svar til: Bliver sindsyg!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
