Kemi

Afleveringsopgave

21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)
Hej... jeg har fået nogl opgaver, som jeg har problemer med.. måske der er nogen der gider at hjælpe...?

Ammoniak fremstilles ud fra grundstofferne Nitrogen og Hydrogen

N2(g) + 3H2(g) -> 2NH3(g)

Ligevægtskonstanten for reaktionen er 2 M-2 ved 400 grader C.

Nitrogen og Hydrogen bringes til at reagere i en beholder på 1 Liter. Når ligevægte er opnået indeholder blandingen 0,30 mol Nitrogen og 0,20 mol Hydrogen.

a) Beregn hvor mange mol ammoniak, der er i beholderen.

b) Beregn, hvor mange mol hydrogen og nitrogen, der blev ledt ind i beholderen til start.

Svar #1
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2008 af badooo (Slettet)

Nu fungerer det jo ikke sådan, at du bar kan poste dine spørgsmål og så få dem besvaret.

Du skal venligst komme med dit eget forslag på en løsning først..

Svar #3
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

jamen det er det der er problemet. jeg har ingen anelse om, hvordan at jeg gør.

Jeg kunne bar godt tænke mig et hint!

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Du skal opstille et udtryk for ligevægtskonstanten K. K er oplyst til 2 M^-2, hvor du skal anvende koncentrationsangivelsen M (mol/l) for de indgående komponenter.

Hvis jeg nu fortælle, at K=(C,NH3)^2/((C,H2)^3*(C,N2)), hvor C angiver koncentrationen af henholdsvist NH3, H2 og N2, kan du starte med at beregne koncentrationen af NH3. Kom med et bud!

b)
Når du kender koncentrationen af NH3, H2 og N2 kan du lade reaktíonen gå "tilbage" og omsætte NH3 til H2 og N2. Hermed har du beregnet begyndelseskoncentrationen (eller mængden) af H2 og N2

Svar #5
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

hmm... det forstår jeg ikke rigtig :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Ved du hvad en ligevægtskonstant er og hvordan den beregne/anvendes?

Svar #7
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

ja... altså det er det du har lavet deroppe... med K=

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Du ved, at koncentrationen af N2 er 0,3 mol i den ene ltr, hvorved koncentrationen bliver 0,3 M.

Gør det sammemed H2 og beregn koncentrationen af NH3 ( 1 ligning med 1 ubekendt)

Svar #9
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

forstår det ikk... undskyld, men jeg er virkelig dårlig til det her

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

K=2

K=K=(C,NH3)^2/((C,H2)^3*(C,N2))

da C,N2 = 0,3 og C,H2 er 0,2 kan dette skrives som:

2=K=(C,NH3)^2/(0,2^3*0,3)

Find C,NH3

Svar #11
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

okay... så langt så godt, men hvordan finder jeg så C,NH3?

altså, hvordan isolere jeg den?

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis jeg nu skriver:

2=X^2/(0,2*0,2*0,2*0,3)

bliver den så lidt lettere?

Svar #13
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

jamen det har jeg forstået... jeg har skrevet den ned på papir, så jeg har den foran mig... men matematisk ved jeg ikke, hvordan jeg isolere I x eller C,NH3

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Du ganger med nævneren på venstre side. (nævneren er de 0,2*0,2*0,2*0,3)

Svar #15
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

er det det eneste?? hvad så med potensen?

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Så tager du kvardratroden

Svar #17
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

okay...ved ikke om du regnet den ud, men jeg har fået det til 1,41

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Det er for meget.

C,NH3=sqrt(2*0,2^3*0,3), så det må være sqrt(0,048)

Svar #19
21. januar 2008 af michell-88 (Slettet)

sqrt?

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)

kvardratrod

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.