Matematik
Hjælp til ligning
21. januar 2008 af
kim19 (Slettet)
x^4-x^2-12 = 0
(Vink: sæt henholdsvis x^2 = z og x+1 = z) Står i min bog
Håber en kan hjælpe mig med denne
Tak
(Vink: sæt henholdsvis x^2 = z og x+1 = z) Står i min bog
Håber en kan hjælpe mig med denne
Tak
Svar #1
21. januar 2008 af Hindsborg (Slettet)
Det er en kamufleret 2.gradsligning. Det bogen vil have dig til, er at indsætte z istedet for x^2 . Det vil sige at x^4 bliver til z^2 - prøv at fortsætte herfra, og skriv dit bud ned.
Svar #3
22. januar 2008 af Hindsborg (Slettet)
Jo, men når du har fundet resultaterne ud fra din nye "z" ligning, så skal du afrunde helt. Det gør du ved at sige; jeg kaldte x^4 for z^2 - det vil sige, at jeg nu skal tage den 2. rod af de to resultater du får.
Du ender derfor med at få 2 resultater, som normalt - der er bare en anden fremgangsmetode.
Du ender derfor med at få 2 resultater, som normalt - der er bare en anden fremgangsmetode.
Skriv et svar til: Hjælp til ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
