Matematik
øko
21. januar 2008 af
Sweety11 (Slettet)
Hvilken opsparings-måde giver det største slutresulta?
se på figuren og undersøg hvor meget der er opsparet efter 3 år med renter:
a) når der indsættes 6000 kr den 1.januar tre på hinanden føjgende gange.
figur bankbog 3,6% p.a med en årlig rentetilskrivning.
Til at starte med indsættes 6000 på kontoen.
Efter et år fås 3,6% i renter. 6000 / 100 * 3.6 = 216.
Beløb der står efter 1 år er: 6216kr.
Der indsættes nu yderligere 6000 på kontoen så der i alt 12216, efter et år får disse 3,6%. 12216 / 100 *3,6 = 439,78kr
beløb der står efter 2 år er: 12655,78kr
Nu indsættes igen 6000kr så beløbet er 18655,78kr. Efter et år får disse 3,6% i rente; 18655,78 / 100 * 3,6 = 671,61kr
Dvs. efter tre år står der; 18655,78 + 671,61 = 19327,38kr
Hvordan regner jeg den ud?
Når der indsættes 3000 kr den 1.januar og derefter hvert halve år - seks gange i alt??? hvad skal jeg så her
se på figuren og undersøg hvor meget der er opsparet efter 3 år med renter:
a) når der indsættes 6000 kr den 1.januar tre på hinanden føjgende gange.
figur bankbog 3,6% p.a med en årlig rentetilskrivning.
Til at starte med indsættes 6000 på kontoen.
Efter et år fås 3,6% i renter. 6000 / 100 * 3.6 = 216.
Beløb der står efter 1 år er: 6216kr.
Der indsættes nu yderligere 6000 på kontoen så der i alt 12216, efter et år får disse 3,6%. 12216 / 100 *3,6 = 439,78kr
beløb der står efter 2 år er: 12655,78kr
Nu indsættes igen 6000kr så beløbet er 18655,78kr. Efter et år får disse 3,6% i rente; 18655,78 / 100 * 3,6 = 671,61kr
Dvs. efter tre år står der; 18655,78 + 671,61 = 19327,38kr
Hvordan regner jeg den ud?
Når der indsættes 3000 kr den 1.januar og derefter hvert halve år - seks gange i alt??? hvad skal jeg så her
Svar #1
21. januar 2008 af Sweety11 (Slettet)
jeg kan ikke finde ud af det
Hvordan regner jeg den ud?
Når der indsættes 3000 kr den 1.januar og derefter hvert halve år - seks gange i alt??? hvad skal jeg så
Hvordan regner jeg den ud?
Når der indsættes 3000 kr den 1.januar og derefter hvert halve år - seks gange i alt??? hvad skal jeg så
Skriv et svar til: øko
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
