Kemi

Kemi -> mængdeberegning

21. januar 2008 af andersbm (Slettet)

Opgave:
Et fast hvidt stof er ved kvalitativ analyse bestemt til at være opbygget af natrium-ioner og arsenat(III). Ud fra viden om arsens kemi kan man slutte, at stoffets molekyleformel kan skrives NaxAsOy.

Der udføres to kvantitative analyser med det formål at bestemme x og y.

Analyse 1.

0,1471 g af stoffet afvejes og opløses i fortyndet svovlsyre. Denne oplæsning titreres med 24,12 mL 0,01871 M kaliumpermanganat.

Under titreringen forløber reaktionen:

As^3+(aq) + MnO4^-(aq) -> H3AsO4(aq) + Mn^2+(aq)

a) Afstem reaktionsskemaet.

b) Beregn stoffets molære masse.

Analyse 2.
0,1355 g af stoffet afvejes og opløses i demineraliseret vand, hvorefter det fortyndes med demineraliseret vand til 100.0 mL og omrystes. En flammefotometrisk analyse viser, at den fortyndede opløsning indeholder 240 mg Na+/L.

c) Beregn værdien for x i stoffets molekylformel.

Tænkte på at:
Først finde hvor meget natrim+ der er i 100 mL,
Na+/L = 14 mg
Jeg vil regne stofmængden af natrium
n=m/m --> Hvilket giver et eller andet.
Hvordan finder jeg så ud af hvor mange mol natrium der er pr. 1 gram prøve.

Der efter skal jeg vel opstille en ligning, men hvordan?

d) Bestem stoffets molekylformel.


Mit problem er opgave, da jeg ikke helt kan se at mine resulater bliver reelle.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af niras (Slettet)

Jeg tror ikke jeg forstår din sidste sætning?

Svar #2
21. januar 2008 af andersbm (Slettet)

Ved egentlig ikke hvorfor den er der....men jeg vil gerne have hjælp til opgave c til at starte med, da jeg er gået i stå i beregningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2008 af niras (Slettet)

Det her er vist mest for at prøve LaTeX-funktionen:

Molvægten af stoffet:
Mw = y * Mw(AsO) + x * Mw(Na) => (75+16)y = 23x

x = 0.177 => y = 1 (ca.)

Hmm, hvis x skal være et heltal skal man gange hele baduljen med 17 => x = 3 og y = 17. Ved ikke om det kan være rigtigt.

Svar #4
22. januar 2008 af andersbm (Slettet)

Har siddet og regnet på kryds og tværs, men syntes ikke rigtigt der er nogle resultater der giver mening, da jeg ikke har præsteret at få nogle heltal, som det burde blive! Andre der har en ide?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2008 af niras (Slettet)

Jeg har vist også skrevet noget frygteligt vrøvl i #3. Ligningen bliver:
Mw = y*Mw(O) + x*Mw(Na) + Mw(As) => Mw = 16y + 23x + 75

hvor x er masseandelen af Na i stoffet, dvs. x ikke er 0.177.

Undskyld undskyld, jeg tror jeg stopper her.

Skriv et svar til: Kemi -> mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.