Matematik

Tangenter

21. januar 2008 af Anne_Khatrine (Slettet)
jeg ved ikke hvordan man laver den her... kunne i eventuelt komme med en forklaring på den:

Bestem i hvilke punkter funktionen f har vandrette tangenter når

f(x)=x^3-7,5x^2+17,75x+13,125

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Find alle toppunkterne.

f'(x)=0

Svar #2
21. januar 2008 af Anne_Khatrine (Slettet)

Skal jeg smide de der x^3 væk, så det ligner mere en andengradspolynomium????

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Har du ikke lært at differentiere?

Svar #4
21. januar 2008 af Anne_Khatrine (Slettet)

ok... jeg fik toppunktet til at blive 5/2 ; 1... hvad skal man så gøre

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Har du differentieret? Der er mere end et toppunkt.

Et toppunkt er netop kendetegnet ved, at tangenten til dette punkt er vandret. Så det er bare toppunkterne, du skal finde.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2008 af mathon

f'(x) = ?

Skriv et svar til: Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.