Kemi
pH for natriumacetat
22. januar 2008 af
Padfoot (Slettet)
Jeg har en opløsning med natriumacetat (CH3COONa) ved stuetemperatur. 100 mL af 0,245 M.
Jeg skal finde pH-værdien for denne.
Jeg har slået op at den er en svag syre og dermed skal formelen
pH = -log[H3O+] = -log (kvadratrod(Ks*c))
bruges.
Men det plager mig hvordan jeg skal finde Ks da jeg ikke har fået givet koncentrationen for H3O+ i ligevægten.
Jeg ville virkelig håbe at der var noget der kunne hjælp,e inden jeg river alle hårene ud af hovedet :)
Mange hilsner Anne
Jeg skal finde pH-værdien for denne.
Jeg har slået op at den er en svag syre og dermed skal formelen
pH = -log[H3O+] = -log (kvadratrod(Ks*c))
bruges.
Men det plager mig hvordan jeg skal finde Ks da jeg ikke har fået givet koncentrationen for H3O+ i ligevægten.
Jeg ville virkelig håbe at der var noget der kunne hjælp,e inden jeg river alle hårene ud af hovedet :)
Mange hilsner Anne
Svar #1
22. januar 2008 af Padfoot (Slettet)
okaay.
Jeg ser nu at natriumacetat er en svag base i stedet.
Så skal jeg altså finde pKs. Det gør det vidst ikke meget bedre :S
Jeg ser nu at natriumacetat er en svag base i stedet.
Så skal jeg altså finde pKs. Det gør det vidst ikke meget bedre :S
Skriv et svar til: pH for natriumacetat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
