Studievejledning

HF'er - forvirret over udregning af gennemsnit

22. januar 2008 af Louise_W (Slettet)
Jeg har været inde på uvm.dk for at se om de havde en oversigt/forklaring på hvordan man udregner sit gennemsnit, når man går på HF og har enkeltfag (dvs. at jeg heller ikke har fagpakker), men fandt intet. Er der en der ligger inde med et link?
Det regneark en lære har lagt et link til herinde kan jeg nemlig ikke umiddelbart bruge, da der mangler nogle fag og niveauer og jeg kan ikke bare erstatte, for ved ikke hvor mange "point" faget på det pågældende niveau tæller.

MVH Louise

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2008 af allan_sim

#0.
Du skal sammensætte dit gennemsnit efter samme principper som alle andre. Fag på C-niveau har vægt 1, fag på B-niveau har vægt 1,5 og fag på A-niveau har vægt 2. Hvis man får mere end én karakter i et fag, fordeles vægten på alle karakterer.

Det fremgår af bilag 3, punkt 3.5 i https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=25416 .

PÅ hf-enkeltfag kan fagrupperne erstattes af de indgående fag i stedet for. Kravene til indholdet af en samlet enkeltfagseksamen kan du finde i bilag 4, punkt 5 i samme bekendtgørelse.

Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2009 af øznur (Slettet)

hi !

er der nogle der kan hjælpe mig med at finde frem til mit gennemsnit karakter efter den nye skala. 

Jeg hørt man kan  regne det ud ved at bruge en specielt programmen, hvor man kun sætter  karakterne ind i skemaet derved hvor den selv automatisk beregner gennemsnitet ud...

Har planer om at studere på handelshøjskolen cbs.

Men problemet  ligger i at jeg ikke kan komme frem til min gennemsnit for at finde ud af, hvad jeg skal gøre indsats på af min karakter og derved komme fremtil min gennemsnit for at blive optaget på  cbs.

På forhånd takker fortsat en god dag.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2009 af allan_sim


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. januar 2009 af xxJulieD (Slettet)

Her er et skema du kan bruge ;)

www.vucvsn.dk/gennemsnit.aspx


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. juni 2010 af Blondie7100 (Slettet)

Jeg er stadig forvirret? Det her er karaktererne for første år af min HF på enkeltfag.. Men her står der jo at matematik vægter 0,5, og de andre fag vægter 1? Er lost! ;)

Fag Niveau Mundtlig Karakter Skriftlig Karakter Mundtlig Vægtning Skriftlig Vægtning Vægtet karakter Matematik C 4 0 0,5 0,5 2               Dansk A 10 10 1 1 20                                                                 Religion C 12 1 12                     Geografi C 10 1 10

Brugbart svar (2)

Svar #6
15. juni 2011 af fiffinut (Slettet)

 Det er fordi matematik har en skriftlig del og en mundtlig del. tilsammen vægter de 1.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. juni 2011 af Blondie7100 (Slettet)

Hej fiffinut, og tak for dit svar :)

Jeg fandt ud af det med matematik sidste år :) Men tænker på om det mon også gælder sådan for dansk og engelsk, hvor der både er en mundtlig og skriftlig del? Altså, tager man gennemsnittet af de to, og så tæller det reelt set (og snit-mæssigt) kun for 1 eksamen? 

For at tage et eksempel, vil jeg så skulle sige: 2 + 10 + 10 + 12 + 10 / 5 ELLER: 2 + 20 + 12 + 10 / 4?

Håber du også kan hjælpe mig her :)

Smil fra Jannie :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. juni 2011 af fiffinut (Slettet)

 Dansk er A niveau og har en vægt på 2 ialt.. altså 1 på skriftlig og en på mundtlig..

Alle B fag har en vægt på 1,5 (deles op hvis eksamen består af en skriftlig og mundlig del)

Alle C fag har vægte på 1 ialt og deles også hvis eksamen består af to dele.


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. juni 2011 af fiffinut (Slettet)

 Det tæller kun for en eksamen, men ikke dobbelt op på karakteren.. det er et snit af de to.


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. juni 2011 af Blondie7100 (Slettet)

 Okay, tak for forklaringen, tror jeg er lidt mere med nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. august 2011 af LaMaria (Slettet)

vil det betyde at :
 

Dansk A            = 4+12      =2x8         =16
Engelsk B         = 7+12      =1,5x9,5   =14,25
Matematik C      = 12+10   =1x11       =11
Historie B          = 7            =1,5x7     =10,5
Religion C         = 2            =1x2        = 02
Samfundsfag C = 10          =1x10      =10
Spansk A          = 12+4       =2x8       =16
Erhvervs øk. C  = 10          =1x10      =10
i alt                                                     =89,75

divideret med antal fag:              89,75/8    = 11,2    eller
divideret med antal eksamener: 89,75/12  =   7,5

Jeg har samme problem som Louise W, nemlig at der ingen steder findes et skema der har mulighed for præcist at indtaste netop de fag jeg har haft. Og de jeg har fundet hvor jeg har forsøgt selv at tilpasse dem er alle kommet med forskellige resultater.

Håber nogen kan hjælpe og fortælle mig om ovenstående er korrekt udregnet, eller kan fortælle hvad jeg har gjort galt.

 


Brugbart svar (2)

Svar #12
17. august 2011 af allan_sim

#11.

Vægtet sum: 1*4+1*12+0,75*7+0,75*12+0,5*12+0,5*10+1,5*7+1*2+1*10+1*12+1*4+1*10 = 89,75

Antal vægte: 1+1+0,75+0,75+0,5+0,5+1,5+1+1+1+1+1 = 11

Gennemsnit: 89,75 / 11 = 8,15 ~ 8,2


Brugbart svar (1)

Svar #13
31. august 2011 af LaMaria (Slettet)

img, #cubbies-overlay{ -moz-transition-property: margin, box-shadow, z-index; -moz-transition-duration: 0.1s; -webkit-transition-property: margin, box-shadow, z-index; -webkit-transition-duration: 0.1s; } .cubbies-selected{ z-index: 9999; box-shadow: 3px 3px 8px -1px blue !important; cursor: pointer !important; margin: -3px 3px 3px -3px; } .cubbies-selected:active{ box-shadow: 2px 2px 5px -1px darkblue !important; margin: -1px 1px 1px -1px; } #cubbies-overlay{ position: fixed; z-index: 9999; bottom: 30px; left: 30px; box-shadow: 0 2px 3px rgba(0,0,0,0.8); border: none; } #cubbies-overlay:hover{ box-shadow: 0 2px 3px rgb(0,0,0); }

Tak!
 

Og har jeg forstået ret at når jeg så ender med 2 ekstra A fag ud over Dansk A, betyder det så at jeg kan gange med 1,03 og herefter 1,08 idet jeg starter direkte på studie efter afsluttet HF pakke?


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. juni 2014 af Kaja1989 (Slettet)


Skriv et svar til: HF'er - forvirret over udregning af gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.