Kemi
Oxonium i pH.
23. januar 2008 af
Plooki (Slettet)
Hvorfor er det at man bruger den aktuelle oxonium koncentration af oxonium-ioner for at finde pH værdien-
Hvorfor ikke fx. hydroxid ?
Hvorfor ikke fx. hydroxid ?
Svar #1
23. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Man kan bruge begge dele. Men pH værdien er defineret som pH = -log[H3O] så derfor er det mest logsik at bruge den.
Hvis du vil bruge hydroxid-ioner til at udregne pH kan du bruge pH = 14+log[OH]
Hvis du vil bruge hydroxid-ioner til at udregne pH kan du bruge pH = 14+log[OH]
Skriv et svar til: Oxonium i pH.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
