Matematik
Hjælp !
23. januar 2008 af
Skumfidusen1 (Slettet)
Heej ..
Sidder med en aflevering til imorn, og kan simpelthen ikke gennemskue den sidste opgave :
"Bestem monotoniintervaller og lokale ekstrema for funktionen f(x)=x^5-5x^3+2"
Kan godt finde ud af, at finde monotoni & ekstrema, men problemet ligger i, at når jeg kommer til at sætte
f'(x)=0.
- Jeg får differentieret f(x) til at være f'(x)=5x^4-15x^2.. Men hvordan kommer jeg så videre ?
Ville virkelig være super rart, hvis der var en, der vidste det . :O
Sidder med en aflevering til imorn, og kan simpelthen ikke gennemskue den sidste opgave :
"Bestem monotoniintervaller og lokale ekstrema for funktionen f(x)=x^5-5x^3+2"
Kan godt finde ud af, at finde monotoni & ekstrema, men problemet ligger i, at når jeg kommer til at sætte
f'(x)=0.
- Jeg får differentieret f(x) til at være f'(x)=5x^4-15x^2.. Men hvordan kommer jeg så videre ?
Ville virkelig være super rart, hvis der var en, der vidste det . :O
Svar #2
23. januar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)
Nårh , okey ..
Altså, er nået frem til:
0=5x^4-15x^2 = 0=5x^2(x^2-3) = x=0 eller x=x^2-3
= 3=x^2
= x=1,7
Kan det passe ?
Sys nemlig, jeg får problemr med at få det til at stemme overens med, når jeg skal regne videre på monotoniforhold. s:
Altså, er nået frem til:
0=5x^4-15x^2 = 0=5x^2(x^2-3) = x=0 eller x=x^2-3
= 3=x^2
= x=1,7
Kan det passe ?
Sys nemlig, jeg får problemr med at få det til at stemme overens med, når jeg skal regne videre på monotoniforhold. s:
Svar #3
23. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Husk at løsningen til:
x^2 = 3
er både:
sqrt(3) og -sqrt(3)
x^2 = 3
er både:
sqrt(3) og -sqrt(3)
Svar #4
23. januar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)
Nååhr ja .. Havde jeg fuldstændig glemt ..
Tusind tak . (:
Tusind tak . (:
Skriv et svar til: Hjælp !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
