Matematik
ligning..
24. januar 2008 af
M.P. (Slettet)
Godaften..
Hvordan løser man denne ligning? :-S
( x - 1 )( x^2 - 4 )= 0
Hvordan løser man denne ligning? :-S
( x - 1 )( x^2 - 4 )= 0
Svar #1
24. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
Brug 0-reglen.
Hvis ligningen skal være lig 0 må enten (x-1) eller (x^2-4) være lig 0. Det efterlader løsningerne:
x-1=0 <=> x=1
x^2-4=0 <=> x=2
Hvis ligningen skal være lig 0 må enten (x-1) eller (x^2-4) være lig 0. Det efterlader løsningerne:
x-1=0 <=> x=1
x^2-4=0 <=> x=2
Svar #2
24. januar 2008 af dnadan (Slettet)
#1 Du glemmer den negative løsning:
x^2-4=0 <=> (x+2)(x-2)=0 <=> x=-2 v x=2
x^2-4=0 <=> (x+2)(x-2)=0 <=> x=-2 v x=2
Skriv et svar til: ligning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
