Fysik

Temp. stigning

24. januar 2008 af Kapoor (Slettet)
Resistoren har massen 0,72 kg og består af et metal med den specifikke varmekapacitet 415J/(kg*K)

c) beregn temp stigning i resistoren, når der løber en strøm på 25 kA gennem den i 15 ms??

hvordan gøres det?????

gør herunder erede for relevante antagelser?

Say what??

Forstår ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Får du pplyst resistansen af resistoren?

I så fald: E=R*I^2*s

og derefter: E=m*c*T <=> T=E/m*c (hvor T er temperaturstigningen)

Umiddelbart kan du ikke løse den, hvis du ikke kender andet end hvad der står i #0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

grrr... E=R*I^2*s --> E=R*I^2*t

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2008 af mathon

du skal oplyse spændingen


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2008 af mathon

E_el = delta E_indre

U*I*t = m*c*(delta T)


(delta T) = (U*I*t)/(m*c)

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2013 af ostepopsen12 (Slettet)

Ved at bruge formlen E=m*c*?T kan man finde energien af alt i hele verden, har jeg fået at vide. Vil det så sige at man også ville kunne finde energien af en celle, hvis man kunne måle dens masse, c-værdi og temperaturændring?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Lad være med at dobbeltpostere dit spm i flere forskellige gamle tråde. Du har det jo også kørende i en ny tråd.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1391384


Skriv et svar til: Temp. stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.