Matematik

Stamfunktioner...

11. august 2004 af Thomas- (Slettet)
Ville lige høre om nogen ville hjælpe mig til at forstå og lave disse tre opgaver rigtige? Har selv lavet stamfunktion til de to første, men har ikke været i stand til det til den sidste!

1. f(x)=1+tan^2x-3x
F(x)=tanx-x-3/2x^2+k

2. f(x)=4Vx + (2/cos^2x)
F(x)= +(2x/((1/2)(x+sinx*cosx))

3. f(x)=(3/Vx)+cosx
F(x)=

PÅ forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2004 af Cas_sen (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=46093

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2004 af Cas_sen (Slettet)

1.

f(x)=1 -> F(x)=x

tan^2x = tan(x)^2

f(x)=tan(x)^2 -> F(x)=tan(x)-x

f(x)=3x -> F(x)=(3x^2)/2

når du har det på plads, så får du 1. til at være:

F(x)= x + tan(x)- x - (3x^2)/2 + k
<=>
F(x)= tan(x) - (3x^2)/2 + k

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2004 af Cas_sen (Slettet)

2.

du ved sikkert at int(kvrod(x)) er:

(2x^(3/2))/3

og så kan man næsten regne ud af int(4*kvrod(x)) er:

(8x^(3/2))/3

(2/cos^2x) , her er det igen at cos^2x er det samme som cos(x)^2

og int(2/cos(x)^2) er 2 * tan(x)

så vi får altså 2. til at være:

F(x)=(8x^(3/2))/3 + 2 * tan(x) + k

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2004 af Cas_sen (Slettet)

3.

Denne her er slet ikke så svær, i formelsamlingen kan du sikkert slå op at,

f(x)=1/kvrod(x) -> F(x)=2*kvrod(x)

og når der så er tale om at ,

f(x)=3/kvrod(x) så får vi F(x)=6*kvrod(x)

f(x)=cos(x) er en af dem du helst skal lære i hovedet, til F(x)=sin(x)

3. giver altså,

F(x)= 6*kvrod + sin(x) + k

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2004 af Samuel (Slettet)

Har DU ikke fået nok hjælp her: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=46093 ? :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2004 af Cas_sen (Slettet)

#5 -> #1

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. august 2004 af Samuel (Slettet)

I know... Kunne ikke dy mig, da vedkommende jo blot har oprettet en ny bruger og stillet det eksakt samme spørgsmål...

Skriv et svar til: Stamfunktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.