Matematik

Skræring af kugle

26. januar 2008 af Janeerendarling (Slettet)

En der kan hjælpe med den her opgave?

En kugle er givet ved ligningen:
(x+2)^2+(y+2)^2+z^2=8

a)bestem kuglens skæringspunkter med koordinatsystemets førsteakse

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af mathon

alle punkter på x-aksen har koordinatformen (x,0,0)
hvorfor

skæring med x-aksen
kræver:

(xo+2)^2+(0+2)^2+0^2 = 8, hvoraf

(xo+2)^2 = 4

xo+2 = +-2

xo1 = 0 og xo2 = -4

skæringspunkter med x-aksen:

S1(0,0,0) og S2(-4,0,0)

Skriv et svar til: Skræring af kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.