Matematik

Faktorisering

26. januar 2008 af Freud (Slettet)
Så er det endnu en opgave jeg godt vil have noget hjælp til.


Bestem rødderne i andengradspolynomiet:

f(x) = (x^2) - x - 2

og faktorisér polynomiet.



Jeg starter med at finde rødderne i andengradspolynomiet - ved at løse andengradsligningen. Jeg får da resultaterne: 2 og (-1).

Jeg synes bare ikke jeg har lært at faktoriserer - altså ved jeg kke hvad det betyder.


På forhånd mange tak,
Freud



Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis rødderne er x1 og x2 så er
ax²+bx+c=a(x-x1)(x-x2)
en faktorisering.

I dit tilfælde er faktoriseringen
f(x)=(x-2)(x+1).

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2008 af janko (Slettet)

det er rigtig!.

Svar #3
26. januar 2008 af Freud (Slettet)

Altså vil det sige, at jeg skal lave en faktorisering ved at kigge på rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2008 af janko (Slettet)

men man kan også finde rødderne ved brug af diskriminantformlen:

f(x) = (x^2) - x - 2

d=b^2 - 4 * c
d= -1^2 - 4 * *1*(-2)
d=9

x1=b+kvdr.d / 2a
x=2

v
x1=b-kvdr.d / 2a
x=-1

altså

f(x)=(x-2)(x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er ikke nok at kigge på dem:)
Du skal indsætte dem og a i formlen.

Svar #6
26. januar 2008 af Freud (Slettet)

#4) Tjoo det var nu også det jeg gjorde ;)

#5) Okay


Tak for hjælpen,
Freud

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2008 af janko (Slettet)

:)

Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.