Matematik

Bestem tangentens ligning ved hjælp af TI-InterActive

27. januar 2008 af Billiondollarbaby (Slettet)
Hej:)

Jeg skal finde ligningen for tangenten med røringspunkt (-1,f(-1)) til grafen med for fuktionen f med forskrift

f(x)= exp(x)+4x/kvadratorod x^2+1 + 3, 3 hører ikke ind under kvadratroden.

Jeg kan ikke få programmet til at komme frem med ligningen for tangenten, når jeg sætter formlen y:=f(x0)+fm(x0)*(x-x0) ind.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at regne den i hånden så...
Det er den rigtige fremgangsmetode.

Svar #2
27. januar 2008 af Billiondollarbaby (Slettet)

Problemet er at den skal laves med computeren:/

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Nu nævner du ikke hvilket program, du bruger.

Men der er nu ikke den store forskel på udregning.
1) Find f(-1)
2) Find f'(x)
3) Find f'(-1)
4) Benyt y=f(-1)+f'(-1)*(x-1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Så lige, at du brugte TI, men ovenstående er stadig gældende.

Skriv et svar til: Bestem tangentens ligning ved hjælp af TI-InterActive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.