Matematik

differentialligninger

27. januar 2008 af Nineb (Slettet)
hvordan starter man denne her type opg?

En funktion f(x) er løsning til differentialligningen

Dy/dx = -2x * y, og grafen for f(x) går gennem punkterne (1.e) og (-1,e)

a) Bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter

er slet ik stød på at man skal finde et gradtal i diff ligninger, så er på bar bund.

vil helst have nogle tal eller formler, så jeg kan arb videre. Ik bare nogle ord.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Find tangenternes ligning(hældningen findes ved brug af differentialligningen), hvorefter vinklen mellem disse nu kan findes.

Svar #2
27. januar 2008 af Nineb (Slettet)

jamen, jeg har jo 4 punkter? (1.e) og (-1,e)

man plejer at have en diff ligning og to pkt også kan man finde tangentens ligning.
og hvordan vil du finde vinklen mellem disse iøvrigt?

nogen formel eller?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 det er kun 2 punkter.

Svar #4
27. januar 2008 af Nineb (Slettet)

er vi så enige om man skal indsætte punkterne i Dy/dx = -2x * y også bruge y= a(x-x0)+x?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

formlen er nu
y-y0=a(x-x0) <=> y=y0+a(x-x0)

Svar #6
27. januar 2008 af Nineb (Slettet)

jeg ved stadig ikke hvordan jeg skal bruge punkterne; det ser underligt ud

for hvis man indsætter dem i dy/dx

så bliver det:
-2*(1*e^x)*-1*e^x

giver ingen mening for mig

hvordan vil du udregne det?

og fik ik rigtig svar på hvordan man finder vinklen mellem disse.

Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.