Matematik
Faktorisering
27. januar 2008 af
batikha (Slettet)
Hej til jer
Jeg har brug for hjælp til at faktorisere følgende 3 grads poly. : -x^3+4x^2+3x-3
Jeg har startet med at gøre sådan :
- (x ) (x^2 )
men kan ikke komme videre. Håber i kan hjælpe.
På forhånd tak
Jeg har brug for hjælp til at faktorisere følgende 3 grads poly. : -x^3+4x^2+3x-3
Jeg har startet med at gøre sådan :
- (x ) (x^2 )
men kan ikke komme videre. Håber i kan hjælpe.
På forhånd tak
Svar #3
27. januar 2008 af peter lind
Gæt en løsning til ligningen -x^3+4x^2+3x-3=0. Et passende gæt vil være +-1 eller +-3. Kald den gættede løsning x0. Du kan nu dividere polynomiet med x-x0. Dermed har du fundet den første faktor. Som facit har du et andet grads polynomium, som du kan faktorisere på sædvanlig måde.
Svar #4
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)
#3 Ingen af disse gæt er dog rødder.
Rødderne er ikke lige til at gætte:
x=4.51711 or x=.596424 or x=-1.11354
Men jeg formoder, at du har en anden metode, hvorpå denne kan løses?:)
Rødderne er ikke lige til at gætte:
x=4.51711 or x=.596424 or x=-1.11354
Men jeg formoder, at du har en anden metode, hvorpå denne kan løses?:)
Svar #5
27. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Altså, man kan jo altid faktorisere det til:
-1(x-4.517)(x+1.114)(x-0.596)
Men pænt er det ikke.
-1(x-4.517)(x+1.114)(x-0.596)
Men pænt er det ikke.
Skriv et svar til: Faktorisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
