Matematik
lineær funktion
28. januar 2008 af
ayyildiz-dk (Slettet)
P(-2,11) og Q(3,2)
a:
y2 - y1
---------- <=>
2-11
---- = - 9
3-2
a= -9
b:
y1 - ax1 <=>
11 - (-9 x -2) = - 7
b= -7
Bestemmelse af forskriften: y = f(x) = ax+b
y = a(x-x1)+y1
y = -p(x-(-2))+11
jeg kan ikke komme videre. nogen der kan hjælpe? og forklare hvad jeg nu skal gøre for at finde forskrift for f(x) ?
a:
y2 - y1
---------- <=>
2-11
---- = - 9
3-2
a= -9
b:
y1 - ax1 <=>
11 - (-9 x -2) = - 7
b= -7
Bestemmelse af forskriften: y = f(x) = ax+b
y = a(x-x1)+y1
y = -p(x-(-2))+11
jeg kan ikke komme videre. nogen der kan hjælpe? og forklare hvad jeg nu skal gøre for at finde forskrift for f(x) ?
Svar #1
28. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
Kunne du ikke bare skrive dine værdier i forskriften:
y=-9x-7
Forskrift fundet. :S
y=-9x-7
Forskrift fundet. :S
Skriv et svar til: lineær funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
