Kemi
Titrering
28. januar 2008 af
hahalol (Slettet)
Et hint til hvordan jeg kan løse den her opgave?
25,00 mL eddikesyre titreres med NaOH (0,100 M). Ækvivalenspunktet observeres når der er tilsat 15,3 mL NaOH.
1. Hvad er eddikesyreopløsningens koncentration?
2. Hvad er pH før der tilsættes NaOH?
3. Hvor meget NaOH skal der tilsættes før pH = pKs(CH3COOH)?
4. Hvad er pH i ækvivalenspunktet?
5. Hvad er pH når der er tilsat 16 mL NaOH?
25,00 mL eddikesyre titreres med NaOH (0,100 M). Ækvivalenspunktet observeres når der er tilsat 15,3 mL NaOH.
1. Hvad er eddikesyreopløsningens koncentration?
2. Hvad er pH før der tilsættes NaOH?
3. Hvor meget NaOH skal der tilsættes før pH = pKs(CH3COOH)?
4. Hvad er pH i ækvivalenspunktet?
5. Hvad er pH når der er tilsat 16 mL NaOH?
Svar #1
28. januar 2008 af Marie+Louise (Slettet)
1. Opskriv reaktionsskema og indse, at eddikesyre reagerer 1:1 med NaOH. Brug derefter n = c*V til at udregne n(OH-) = n(CH3COOH). Brug den og V(CH3COOH) til at udregne c(CH3COOH)= n(CH3COOH)/V(CH3COOH).
2. Brug pH = ½(pKs - log c(CH3COOH)), husk at du har regnet c(CH3COOH) ud i forrige opgave.
3. Brug pufferligningen: pH = pKs + log nB/nS. Hvad skal forholdet mellem nB og nS være, før pH = pKs?
4. Ved ækvivalenspunktet er alle CH3COOH omdannet til CH3COO-. Brug formlen for en svag base.
5. Der må være 0,7 mL overskud af OH-. Udregn c på baggrund af det og brug pH = 14 - log c_B.
Spørg endelig, hvis du er i tvivl :)
2. Brug pH = ½(pKs - log c(CH3COOH)), husk at du har regnet c(CH3COOH) ud i forrige opgave.
3. Brug pufferligningen: pH = pKs + log nB/nS. Hvad skal forholdet mellem nB og nS være, før pH = pKs?
4. Ved ækvivalenspunktet er alle CH3COOH omdannet til CH3COO-. Brug formlen for en svag base.
5. Der må være 0,7 mL overskud af OH-. Udregn c på baggrund af det og brug pH = 14 - log c_B.
Spørg endelig, hvis du er i tvivl :)
Svar #2
01. februar 2008 af hahalol (Slettet)
lige et spørgsmål til 1'eren .. hvordan ser reaktionsligningen ud ?
Skriv et svar til: Titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
